Thursday, April 2, 2009

.: Hari Kraf Kebangsaan'09' :.

Huhu... agak lame aku x upload blog ku ini.. almaklumlah.. mr lappy ku still x okessss.. hukhuk.. xpelah xmo stoly2 lg about mr lappy.. sbb dia masih 'dirawat'... hukhuk... rindunya kat mr lappy.. k lah aku nk stoly sikit pasal ari tu aku g Hari Kraf Kebangsaan.. cmne leh terpegi? haaaaaa.. itu adelah krn my business class.. ade trip to Matrade (tmpt dimane para usahawan muda nak mintak tlg ajar cara utk kembangkan bsnss n tmpt nk minta nasihat dlm buat bsnss ni laaa..) kat situ byk gak info yg aku dapat.. interesting gak lah.. pastukan hbs je lawatan kat Matrade ni.. kami pon di belanja oleh Datuk Seri Rashid (my bsnss lecturer) g mkn kat Kuala Lumpur Golf n Country Club... Pas2 barulah g Hari Kraf Kebangsaan tu.. bestttt sgt. Sbb byk taw produk2 yg di buat dari bahan2 yg simple such as rotan, lidi, kacang hijau, bunga2 kering n mcm2 lg. Plg happy adelah byk usahawan bumiputra yg terlibat.. Rase mcm semua kot bumiputera.. but not sure.. Tp mmg btol2 kreatif lah.. Terpegun gitu...~


Hari Kraf Kebangsaan 2009.. "Malaysian Craft at its Best.." yeeerggghhh...

Ambik gmbar dulu... My classmate... pantang nmpk cermin tol semuanya.. eh silap pantang jumpe kamera... hehehe...

Kat golf shop.. semua mahal2... x minat gitu.. walaupun pernah ikut daddy n alang main golf.. still x suke.. Golf ni dah terlalu sinonim dgn permainan org kaya.. so cm x sesuai jerkkk rase nk join.. aku minat main congkak jerk! jimat+murah=tradisonal gitu... muahahaha.. poyosss...


Wif Nabila.. Very nice person...


Wif Nabila n Aishah.. Kami sudah kenyang okesss... tu muke senyum2 jer tu.. Datuk belanja semua happy.. jimat sehhh... Semua bantai mkn x hengat dunia ari tu.. mmg tersandar lah pas2...sedappppppp...


Antara barang yg di jual mase ari tu... kasut diukir dari kayu... very kreatif.. ni utk wat cenderahati oklah...

Wif Oja... Org kata muke kami same.. ye ke?? Dorg panggil kami "kembaNG" ade ke patut.. jahat toll... hikhik.. Org kata dlm dunia ni ade 7 muke lebih kurang same.. nak cari lg 5 lak.. huhu..

p/s- Sblm nk blk tu kan.. kami semua adelah g serang "sesuatu".. nak tahu? x? next entry la ek.... hehehe.. chau chin chau... daaaaaaaaaaaaa~

8 comments:

kEy said...

nak tau nak nak...hehe~

Asz said...

mahu tahu ka? tungguuuuuuuuuuuu... hehe..

~ceRRy beRRy~ said...

yg permainan..ku pn suke gak..
tp ku suke main batu seremban..
agy best sbb xyah guna pape..
just baling2 batu2 yg dikutip jek..
ngeh3... :)

Riezal said...

wow.. tak sangka kasut tu diukir from kayur.. nampak sooo real..

Asz said...

btol2 cerry berry.. kite pon suke gak.. tp xterror main.. sbb kalo gune batu.. time lambung kan tu pernah kena kepala.. sakit ooo...hehe..

Asz said...

betol...riezal.. org pon mase 1st tgk pon cm x caye.. sbnrnya byk lg brg2 unik kar situ...best..

Eazy Izzuddin said...

suke2...
kraft2 nih..
hiks..
xD

lemonade said...

bella!!!! ex rumet saye!!!

Followers